Eikö se ole kuin alatalja? Miksi se on niin ainutlaatuinen?

Yleensä ensimmäisenä, kun esittelen Weelan uudelle ihmiselle, saan kuulla ihmettelyn: ”sehän on kuin alatalja”. No, siltähän se näyttää, mutta todellisuus on jotain muuta! Weela on alataljaa monin verroin monipuolisempi, vaikkakin niissä on paljon yhtäläisyyksiä. Molemmissa vetonaru tulee aina alhaalta ja voima vetää kohti lattianrajaa.

Mikä siis erottaa Weelan tavallisesta alataljasta? Tiivistäisin erot neljään asiaan:

  • WeelaTrainer
  • Monipuolisuus
  • Turvallisuus
  • Liikuteltavuus

WeelaTrainer

Weela Trainer on virtuaalinen Personal Trainer, joka antaa sinulle sopivat harjoitusohjelmat, opastaa liikkeiden suorittamisessa ja pitää kirjaa harjoituksistasi. En itse ole koskaan ollut mikään aktiivinen kuntosalikävijä. Yksi iso syy siihen on ollut, että en ole tiennyt, mitä siellä pitää tehdä. Paljon erilaisia laitteita. Mitä näistä käyttäisi? Mikä on sopiva vastus? Kuinka monta toistoa pitää tehdä? Kun en ole halunnut näyttää H-Moilaselta istumassa laitteen reunalla ja pohtimassa, mitä muut minusta ajattelee, on ollut helpompi vaihtoehto jäädä kotiin. Liikuntasuoritukseni ovatkin tulleet aivan muista lajeista.

Vaikka WeelaTrainerin opastava osa on tärkeä, ei voi myöskään väheksyä WeelaTrainerin motivoivaa tekijää. Kun on harjoitusohjelma, jota seuraa ja jokainen suoritettu liike tallentuu muistiin, saa siitä kummasti virtaa harjoitteluun. Ja kun myös harjoittelematta jättäminen näkyy…

Monipuolisuus

Onko alatalja monipuolinen? Voitko harjoituttaa sillä kaiken kattavasti koko kehon? Jos päätät laittaa 50kg painoa ja tehdä pystypunnerusta, mitä

Weela on monipuolinen yleiskuntolaite lihaskuntoharjoitteluun
Weela on ainutlaatuinen kuntolaite monipuoliseen lihaskuntoharjoitteluun

tapahtuu? Luultavasti selkäsi napsahtaa jo nostovaiheessa ilkeästi ja harjoitus loppuu siihen.

Miten Weela sitten poikkeaa tästä? Voit rauhassa ottaa kahvan maasta ilman vastusta ja viedä sen liikkeen lähtöasentoon, jolloin valittu 50 kg asettuu vastukseksi ja voit suorittaa pystypunneruksen turvallisesti. Vastus ei tietenkään rysähdä kerralla täyteen arvoonsa vaan kasvaa pikkuhiljaa.

Turvallisuus

Alatalja tai siis painovoima ei ole älykäs, se ei kysele, että ”oletko valmis, saanko jo nykäistä”. Painovoiman suuruuteen ei myöskään itse voi vaikuttaa. Jos on rautaa tangossa, niin silloin se vetää siihen asti, kunnes se kolahtaa vasten maapallon pintaa. Jos ote lipsahtaa, nii silloin mennään, vaikka selkä revähtäisi tai sormet murskaantuisivat. Se on vain luonnon laki.

Weela ei käyttäydy painovoiman kaltaisesti. Kun laite havaitsee, että mopo karkaa käsistä, niin vastustava voima pienenee. Muutenkin Weela on suunniteltu turvalliseksi siten, että sen reaktiot eivät ole niin äkkinäisiä, että vaaratilanteita syntyisi.

Liikuteltavuus

Jos haluat taljan kotiisi, sinun täytyy varata sille kokonaine huone. Se on ruma rotisko katseilta piilossa ja se on kulkiessa aina tiellä. Se painaakin niin julmetusti, että sitäpä ei siirrellä viikkosiivouksen yhteydessä. Se mihin se on kerran pystytetty, niin siinä on ja pysyy.

Weela on siro ja näyttävä. Se saa olla vaikka olohuoneessa talon keskeisimmällä paikalla. Säilytysasennossa se ei vie tilaa juuri minkään vertaa ja se on mukava kantaa mukana, kun se on niin kevyt.

Kerran yhdelle kaverille kerroin, että sitä ei kiinnitetä mihinkään, vaan se pysyy käyttäjän painosta paikallaan. Hetken mietittyään kaveri tuumasi: ”entä jos painan vain 60 kg ja treenaan 100 kilolla. Nousenko silloin ilmaan?” Toimiiko Weela myös lentävänä mattona, se jää nähtäväksi…

-Miikka

Ps. Käy sinäkin ilmoittamassa sähköpostisi www.weela.fi -sivun alalaidassa olevaan kenttään, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon, kun Weela on saatavillasi!

Vastaa