Blogi

Tilannepäivitys Weelan toimituksista – elokuu

Hyvät weelan ennakkotilaajat, weelasta kiinnostuneet sekä yhteistyökumppanit.

Weelan uuden sukupolven kehitystyön käynnistymisestä on kulunut nyt puolitoista vuotta. Tähän asti matka on ollut hieno ja yllätyksellinen. Olemme erittäin kiitollisia siitä kaikesta kiinnostuksesta, jota olemme kohdanneet, niin median toimesta kuin yksityishenkilöidenkin osalta. Reilut puoli vuotta sitten julkaistun tuotteen kiinnostus on ollut kovaa, sitä on myyty 20 maahan, sen jälleenmyyntiin on osoitettu kiinnostusta yli kymmenestä maasta ja sitä on myyty jo 200 kappaletta, niin yrityksille, seuroille kuin kotitalouksiinkin. Enemmän kuin edeltäjäänsä yhteensä sen historiansa aikana.

Meille tämä ennakkomyynti on ollut äärimmäisen tärkeää, sillä sen avulla pystymme varautumaan tuotantoon oikeassa mittakaavassa sekä laitteen varsinaiseen myyntiin. Olemme todella kiitollisia jokaisesta ennakkotilaajasta ja meihin yhteydenottaneista henkilöistä. Olemme saaneet runsaasti viestejä ihmisiltä, jotka haluavat ostaa Weelan kun tuotanto on käynnistynyt. Myös nämä yhteydenotot on meille tosi tärkeitä. Tiedämme, että olemme hyvällä asialla, tuomassa ihmisille parempaa kuntoa, lisäämässä hyvinvointia ja helpompaa huomista.

Emme maaliskuun jälkeen ole tehneet tuotteen markkinointia vaan kaikki panostukset ja voimavaramme ovat nyt tuotteessa. Siitä huolimatta kyselyjä ja tilauksia tulee jatkuvasti.

Ennakkomyynnin käynnistyttyä meillä oli tavoitteena aloittaa toimitukset elokuussa. Tämä on ollut aikataulu, johon olemme pyrkineet, mutta nyt se on livennyt käsistämme, kun kuu on jo lopuillaan. CE-merkintää varten tehtävät mittaukset ovat vieneet enemmän aikaa kuin edellisellä kerralla ja on viivästyttänyt tuotannon käynnistymistä. Olimme kuitenkin varautuneet tähän mahdollisuuteen, että kaikki eivät mene kerralla putkeen, ja kaikki tarvittavat resurssit on olemassa tuotteen tuotantoon saattamiseksi, mutta se ottaa vielä hetken aikaa.

CE-merkinnän testit ovat vielä vaiheessa ja sen jälkeen saamme vasta viimeiset komponentit tilaukseen. Joten toimitus voi siirtyä vielä loppusyksyyn. Ilmoitamme heti kun testit ovat läpi ja osaamme tarkentaa aikataulua. Testit on kuitenkin menneet koko ajan parempaan suuntaan ja puhumme pienten yksityiskohtien säädöstä.

Emme halua vaarantaa tulevaa tuotantoa ja tuotetta hätiköimällä, vaan haluamme varmistaa tuotteen laadun, vaikka siinä hetki menisikin.

Pahoittelemme, että joudutte edelleen hetken odottamaan ja pyydämme ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Olemme vakuuttuneita siitä, että saamme toimitukset kuitenkin käynnistymään syksyn aikana. Ennakkomyyntihinta 599€ (norm. 899€) on voimassa siihen saakka, kunnes ilmoitamme toimitusten käynnistymisestä.

Jos jokin asiassa mietityttää, ota yhteyttä info@weela.fi.

Koko Weela-tiimin puolesta

Miikka Kurunlahti

Toimitusjohtaja

WeelaTrainer 2.0 sovellus julkaistu Androidille

Uusi WeelaTrainer sovellus on julkaistu Android alustalle ja on ladattavissa Play kaupassa. Sovellus korvaa aiemman Weela sovelluksen, johon emme päivityksiä enää tee.

Sovellus sopii sekä uuden että vanhan Weela laitteen ohjaamiseen. Uusi malli on tuotannossa ja lähtee syksyn aikana toimitukseen, mutta vanhemman mallin käyttäjät saavat sovelluksen käyttöön jo nyt.

WeelaTrainer- sovelluksesta on tulossa myös Apple versio, mutta sen julkaisu on samoihin aikoihin, kuin uuden Weela laitteen toimitukset alkavat. Apple sovellus ei ole yhteensopiva vanhan laitteen kanssa ja sitä voi käyttää ainoastaan Android laitteilla, kuten tähänkin asti.

Sovelluksessa on kolme päätasoa:

  • Treenaa, osio on vapaamuotoista harjoittelua varten
  • Harjoitusohjelmat osion kautta pääsee opastettuihin harjoitusohjelmiin tai kertaharjoituksiin.
  • Harjoitushistoria osioon tallentuu kaikki tehdyt harjoitukset, ja sen kautta voi seurata omaa kehitystään.
WeelaTrainer-sovelluksen päänäkymä

Treenaa osiossa omatoimiharjoittelija pääsee säätämään vastusta ja palauttavan (eksentrisen) vaiheen korostuskerrointa. Näkymä kertoo mm. harjoitteluajan pituuden ja tehdyt toistot. Liikepankista pystyy valitsemaan sopivan liikkeen ja sen suoritusohjeen animoituna. Liikepankissa on tällä hetkellä muutamia kymmeniä liikkeitä, mutta liikkeiden määrä lisätään sataan syksyn aikana.

 

Harjoitusohjelmissa on sekä yhden kerran treenejä (Treenit-kohta) tai pitempikestoisia ohjelmia (ohjelmat-kohta). Ohjelman vaikeusaste on merkattu kolmella pisaralla (1=helppo, 3=haastava), joten sopivia ohjelmia löytyy jokaiselle lähtötasolle. Tällä hetkellä ohjelmia on järjestelmässä vasta muutama, mutta niitä on suunniteltu noin 60 kpl ja ne lisätään sovellukseen syksyn aikana.

Vaikeustason lisäksi ohjelmat on kategorisoitu tavoitteiden mukaan:

  • Kiinteytys / painonpudotus
  • Perusvoimaharjoittelu
  • Maksimivoima
  • Circuit harjoitusohjelmat, Aerobinen + lihaskunto

Harjoitushistoria näyttää tehdyt treenit ja ohjelmat kuukausittain. Historian kautta on helppo seurata mm. voimatasojen kehittymistä. Historian yhteenveto osoittaa kokonaistreeniajan ja tehtyjen harjoitusten määrän.

 

Käy lataamassa sovellus Play-kaupasta.

 

 

Heinäkuun kuulumisia. Testausta ja pieniä viivästyksiä

Hei, Kesäterveiset Kempeleestä. Weelan tuotannon käynnistäminen on jo pitkällä. Suurin osa komponenteista on jo valmistuksessa ja osat saapuvat meille elokuun aikana loppukokoonpanoa ja pakkaamista varten.

Weela EMC-testeissä

Laboratoriotesteissä tuli kuitenkin pieniä yllätyksiä ja tuotteemme lähetti ympärilleen hieman liikaa sähkömagneettisia häiriöitä, jonka takia joudumme tekemään vielä vähän muutoksia tuotteeseen. Tämän takia joudumme odotuttamaan vielä hetken ennen kuin saamme viimeiset osat tuotantoon, ja siksi myös tavaran toimitukset viivästyvät. Pääsemme aloittamaan toimitukset vasta syyskuussa. Pahoittelemme pientä viivästystä, mutta lupaamme ylimääräisenä hyvityksenä köysikahvan, joka on erinomainen lisä ja sen avulla voi tehdä monenlaisia harjoituksia.

Uusi WeelaTrainer sovellus tullaan julkaisemaan kuitenkin jo elokuussa ja kaikki vanhemman mallin käyttäjät saavat uuden sovelluksen käyttöön.

köysikahva monipuoliseen harjoitteluun

 

Tilannepäivitys – Kesä tulee ja toimitukset lähestyy

Hei, Kesä tuli myös pohjoiseen ja lämmöstä on päästy jo nautiskelemaan täälläkin. Weelan toimistolla työ jatkuu kesästä huolimatta ja taas ollaan askeleen lähempänä toimituksia. Kuukausi on kulunut edellisestä tilannepäivityksestä ja on taas aika kertoa kuulumisia…

 

Koko kevät on fiilattu yksityiskohtia ja sitä tehdään edelleen. Niinkuin monessa muussakin asiassa, niin meilläkin työläintä on ollut yksityiskohtien fiilaus, mutta kovalla työllä ne siitä aikanaan hiotuu, yksi kerrallaan 🙂 Tuote alkaa olemaan hyvällä mallilla ja siitä ohessa pieni videon pätkä tämän päivän testeistä.

Tuotannon tavaratilaukset on jo aloitettu ja tuotanto käynnistetään ajallaan ja toimitukset saadaan aloitettua elokuun aikana. Ennen tuotannon käynnistystä edessä on vielä CE-merkintään liittyvät testaukset, jolla taataan laitteen turvallisuus ja laatu. Testauksista on jo sovittu testilaboratorion kanssa ja ne tullaan tekemään kesän aikana.

Tuntuu hyvältä saada yli vuoden kestänyt kehityshanke päätökseen ja päästä vastaamaan toimituksilla siihen runsaaseen kysyntään, joka Weelaan on kohdistunut. Odotellaan nämä pohjoisen helteet vielä alta pois ja liikutaan kesä ulkona. Iltojen pimetessä ja kylmetessä on mukava aloittaa Weela-treenit sisätiloissa. Kotisali on aina lähellä…

-miikka

Tilannepäivitys ennakkotilaajille / Toukokuu

Hei kaikki Weelan ennakkotilaajat.

Ensiksi haluame kiittää vielä kaikkia ennakkomyyntikampanjaan osallistuneita. Kova kiinnostus tuotetta kohtaan antaa meille kovasti lisää intoa työskennellä Weelan eteen.

Olemme osallistuneet alkuvuodesta kolmille messuille, Las Vegasissa CES messuille, Kölnissä FIBO messuille ja Tampereella GymTec messuille. Paljon hyviä kohtaamisia ja keskusteluita. On kuitenkin todettu, että Weela on edelleen ainutlaatuinen maailmassa ja sille on kovasti kiinnostusta niin kotikuntoilu kuin ammattimarkkinoillakin. Alkuvuoden aikana olemme myyneet sitä jo 20 maahan, mikä on hieno saavutus!

Teitä ennaakkon tilanneita kiinnostaa varmasti myös toimitusten tilanne! Olemme Weelan toimitusten aloittamisen suhteen aikataulussa ja toimitukset tullaan aloittamaan elokuussa 2019. Tuotteen lopullisia yksityiskohtia on hiottu kevään aikana ja vielä on hieman tekemistä mm. ohjelmoinnin osalta, jotta tuotteen laatu ja käyttökokemus olisi varmasti parhaat mahdolliset.

Laitteen valmistuskumppanit ovat suurimmaksi osaksi selvillä ja muutenkin tuotantoprosessi selvää. Tulemme tekemään vielä alkukesän ajan aktiivista testausta ja yksityiskohtien hiomista, ennen varsinaista sarjatuotantoa ja toimitusten aloitusta.

Ilmoitamme kuulumisia seuraavan kerran taas noin kuukauden päästä. Hyvää kesää!

Kempeleläinen startup-yritys haki kasvua Las Vegasista – Applekin on jo kiinnostunut joka kodin kuntoilulaitteesta / Iltalehti 19.1.2019

Pieni kempeleläinen terveys- ja hyvinvointiyritys Weela herätti kiinnostusta CES-messuilla.
Weela kerää parhaillaan rahoitusta Indiegogossa.
Weela kerää parhaillaan rahoitusta Indiegogossa.
Weela kerää parhaillaan rahoitusta Indiegogossa. WEELA

Weela on Suomessa kehitetty ja valmistettu kannettava kuntoilulaite, joka perustuu vetoliikkeisiin. Hyvin tärkeä osa treenaamista on puhelinsovellus, joka toimii yhdessä laitteen kanssa. Puhelin toimii omana personal trainerina, joka opastaa liikkeiden tekemisessä sekä rohkaisee onnistuneisiin suorituksiin.

Weelan uusi, kotikuntoilijoille suunnattu laite on tällä hetkellä Indiegogo-rahoituspalvelussa. Se on lähes saavuttanut 30 000 dollarin tavoitteensa.

Kaikki alkoi ammattikorkeasta

Iltalehti tapasi suomalaisyrityksen toimitusjohtaja Miikka Kurunlahden Las Vegasissa järjestetyillä CES-elektroniikkamessuilla. Kurunlahti kertoo, että kaikki sai alkunsa ammattikorkeakoulusta.

– Weela sai alkunsa Oulun ammattikorkeakoulussa järjestetyssä monilinjaisessa projektissa. Saimme monta eri näkemystä ja samalla tehtyä laitteen perustan kustannustehokkaasti kuntoon. Mukana olivat alusta asti fysioterapeutit, suunnittelijat, graafikot, ohjelmistokehittäjät ja hyvinvointitekniikan opiskelijat, Kurunlahti kertoo.

Weelan toimitusjohtaja Mikka Kurunlahti esitteli laitetta CES-messuilla.
Weelan toimitusjohtaja Mikka Kurunlahti esitteli laitetta CES-messuilla.
Weelan toimitusjohtaja Mikka Kurunlahti esitteli laitetta CES-messuilla. JANIKO KEMPPI

Kurunlahden mukaan kotikuntolaitteen kehityksessä yksi tärkeimmistä asioista oli saada laitteesta motivoiva, kompakti sekä helppo käyttää.

– Monesti kotikuntolaitteet eivät ole pitkäikäisiä. Ne jäävät käyttämättä motivaation puutteen tai vaikeakäyttöisyyden vuoksi. Halusimme ratkaista tämän ongelman niin, että toimme mukaan personal trainer -sovelluksen, Kurunlahti sanoo.

Puhelimeen ladattava ja laitteeseen linkitettävä sovellus opastaa liikkeiden tekemisessä, antaa harjoitusohjelmat sekä seuraa liikkujan kehitystä. Sovelluksen kehittämisessä on ollut mukana fysioterapeutteja, joiden avulla laite on saatu kehitettyä niin, että sen avulla voi käydä koko kehon läpi.

– Laite on pienikokoinen ja se mahtuu pienempäänkin asuntoon. Weela tuottaa vastusvoimaa puolesta kilosta aina 50 kiloon saakka. Eri kahvojen avulla pystyy käymään koko kehon päästä varpaisiin läpi. Opastettuja Liikkeitä on tarjolla tällä hetkellä sata, Kurunlahti sanoo.

Sovellus opastaa liikkeiden tekemisessä.
Sovellus opastaa liikkeiden tekemisessä.
Sovellus opastaa liikkeiden tekemisessä. WEELA

Sovelluksesta valitaan ensin haluttu ohjelma, jonka jälkeen sovellus näyttää, mitä liikkeitä tehdään ensin, ja kuinka paljon. Sovellus laskee toistot, sarjat sekä ajan.Kun suoritus on saatu loppuun, hyppää sovellus seuraavaan liikkeeseen.

– Halusimme, että laitteen ja sovelluksen käyttö olisi niin yksinkertaista, että käyttäjän ei tarvitsisi entuudestaan tietää kuntoilusta mitään. Puhelin toimii personal trainerina, joka ohjaa tekemistä sekä kannustaa jatkamaan. Kun harjoitusohjelma on päättynyt, antaa sovellus raportin.

Merkittävää Kurunlahden mukaan laitteessa on se, että sovelluksen avulla voi ohjata vastusta niin, että se on erilainen veto- ja palautusvaiheessa.

Isot yrityksetkin kiinnostuneita

Weelan hinta on rahoituskampanjan jälkeen noin 850 euroa. Kurunlahden mukaan hinta on edullinen, kun sitä vertaa monin muihin laitteisiin tai kuntosalimaksuihin.

– Maksat vähintään 50 euroa kuussa, jos haluat kuntosalilla personal trainerin tai muuta ohjelmaa käyttöösi. Ei tarvitsekaan mennä montaa kuukautta, kun laite on maksanut jo itsensä takaisin. Tämän lisäksi laite säästää aikaa, kun kuntosalille ei tarvitse lähteä. Ennen kaikkea Weela on vaihtoehto niille, jotka eivät syystä tai toisesta kuntosaleilla käy. Lihaskuntoharjoittelun tarve on kuitenkin meillä kaikilla, Kurunlahti kertoo.

Laitteen hintaan vaikuttaa Kurunlahden mukaan myös se, että laitteet valmistetaan Suomessa. Hintaan on reagoitu messuilla toimitusjohtajan mukaan hyvin.

Weela kertoo, että laitteella voi treenata koko kehoa.
Weela kertoo, että laitteella voi treenata koko kehoa.
Weela kertoo, että laitteella voi treenata koko kehoa. WEELA

Weelan Indiegogo-rahoituskampanja jatkuu helmikuun puoleen väliin.Ensimmäiset laitteet toimitetaan asiakkaille elokuussa. Yrityksellä on suunnitteilla myydä laitetta verkkokauppansa kautta, mutta myös isot pelaajat ovat olleet kiinnostuneita Weelasta.

– Kovat brändit, kuten Amazon ja Apple ovat kiinnostuneet Weelasta. Apple on kertonut, että se panostaa enemmän terveyteen ja Weela voisikin soveltua heidän valikoimiinsa.

Kurunlahti kertoo, että messuilla palaute laitetta kohtaan on ollut todella positiivista.

– Fitness-puolen asiantuntijat ovat sanoneet, että monet ovat yrittäneet samaa, mutta teknologiat ovat olleet niin kalliita, että yksittäisillä ihmisillä ei ole ollut niihin varaa.

– Yritys on ollut pystyssä nyt kolme vuotta. Vaikka ponnistammekin Suomesta, on laitteita mennyt nyt muutaman päivän aikana jo Yhdysvaltoihin, Hollantiin, Norjaan, Espanjaan, Itävaltaan, Thaimaahan ja Kiinaankin. Kiinnostus on yllättänyt meidät todella positiivisesti.

Oululaisopiskelijat kehittivät kotikäyttöisen kuntosalilaitteen, nyt sitä ostavat personal trainerit ja fysioterapeutit / Kauppalehti 23.1.2019

Blogiartikkeli on suora lainaus Kauppalahedestä. Uutisen on kirjoittanut Tapio Mainio. Kuvat Kai Tirkkonen. Alkuperäinen uutinen löytyy täältä https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/43d2476a-a019-42da-afe9-32710fa5a80f?ref=ampparit:574a

Image

KEMPELE

”Vaikeinta oli sähköisen säädön kehittäminen sähkömoottoriin, joka on uuden kotikäyttöön tarkoitetun älykkään kuntosalilaitteen sydän”, Oulun ammattikorkeakoulusta valmistunut opiskelija Miikka Kurunlahti kertoo.

Hän seisoo levyn päällä, johon on kiinnitetty lieriömäinen laite. Hetken kuluttua hän vetää narua, jonka toinen pää on kiinnitetty rullalle, jota jarruttaa ja myötäilee sähkömoottori. Laitteen tekninen innovaatio on portaaton sähköinen vastus, jolla korvataan perinteinen voimaharjoittelu painojen kanssa.

Vastusta laitteessa on aina 50 kiloon saakka. Sen kahvasta vetäminen tuntuu siltä, kun olisi tekemisissä oikeiden painojen kanssa. Laitteella voi tehdä ahtaassa tilassa, esimerkiksi hotellihuoneessa tai parvekkeella, yli sata kuntosaliharjoitetta. 15 kiloa painava laite mahtuu matkalaukkuun.

Lisäksi laitteen mukana on matkapuhelimesta katsottava sovellus, joka antaa henkilökohtaisia harjoitusohjelmia.

Kurunlahden isä, selkävaivoihin erikoistunut lääkäri Mauno Kurunlahti oli jo pitkään miettinyt, miksi markkinoilta ei löydy pientä kotikuntosalilaitetta. Liian monella säännöllinen salilla käyminen lopahtaa ajan puutteeseen. Lisäksi kaupan olevat kotikuntokeskukset ovat liian suuria.

Miikka Kurunlahti alkoi kehittää laitetta Oulun ammattikorkeakoulussa yhdessä opiskelukaverinsa Tuomas Lehdon kanssa ­vuonna 2011.

”Weela-niminen laite on hyvä esimerkki siitä, miten idea voidaan koulussa kehittää konkreettiseksi tuotteeksi. Täällä tehtiin myös prototyyppiin ensimmäiset piirilevyt ja mekaaniset ratkaisut, jotta laitteen kahvasta vetäminen tuntuisi siltä, kuin kädessä olisi oikea paino”, kertoo Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) yliopettaja Manne Hannula.

Asian ympärille luotiin opiskelijavetoisia tiimejä, joissa tuoteideaa työstettiin eteenpäin.

”Keskustelin aiheesta myös eri osastojen opettajien kanssa, jotta hankkeen ympärille saatiin monialainen porukka. Meiltä löytyvät piirilevyjyrsimet, ohjelmistoalustat ja pikamallikoneet”, Hannula kertoo.

Kännykkä. Weelan vastusta voidaan säätää kännykällä.KUVA: KAI TIRKKONEN

Laitteen kehitystyössä on ollut mukana yli 30 Oamk:n opiskelijaa kuudesta eri koulutuksesta: viestinnästä, fysioterapiasta, hyvinvointitekniikasta, tekniikasta, liiketaloudesta ja tietotekniikasta. Lisäksi muotoilussa on ollut mukana Savonia-ammattikorkeakulun opiskelijoita. Opinnäytetöitä on tehty kymmenen.

Miikka Kurunlahti ja Tuomas ­Lehto perustivat Welapro-nimisen yrityksen valmistuttuaan vuonna 2015.

”Ammattikorkeakoulun panos oli ratkaiseva, sillä tekniset pohjat oli jo ratkaistu, kun käynnistimme yrityksen”, Lehto sanoo yrityksen tiloissa Kempeleessä.

Ensimmäiset noin sata laitetta on myyty ammattikäyttäjille kuten fysioterapeuteille ja personal trainereille Suomeen.

”Laitetta voi käyttää esimerkiksi liikuntavammaisten tai vanhusten kuntouttamiseen heidän kotonaan”, Kurunlahti sanoo.

Hän esitteli uudempaa versiota, kuluttajille tarkoitettua laitetta CES-messuilla Las Vegasissa ­USA:ssa tammikuun alussa. Samalla laite tuotiin ennakkotilattavaksi joukkorahoituspalvelu Indiegogon kautta.

”Se oli uskoa luova matka, sillä laitteesta olivat kiinnostuneita muun muassa hotelliyrittäjät ja japanilaiset. Japanissa on runsaasti lihaskuntoharjoitusta tarvitsevia ikäihmisiä. Matkan aikana saimme 51 laitetilausta seitsemästä eri maasta”, Kurunlahti kertoo.

Weela-laitetta ohjataan kännykkäsovelluksella. Se sisältää valmiita treeniohjelmia, mutta myös vapaan harjoittelumahdollisuuden. Myös laitteen vastuksen säätäminen hoituu sovelluksen avulla.

”Älykäs ohjelma muistaa tehdyn harjoituksen, joten seuraavalla kerralla historiasta katsomalla löytyvät helposti edellisen kerran treenin kuormat laitteeseen”, Lehto kertoo.

Levy. Kotikuntosalilaite on kiinnitetty levyyn, jonka päällä seistään.KUVA: KAI TIRKKONEN

Eksentrinen harjoittelu Weelalla

Lihastyö voidaan jakaa kolmeen osaan, eksentriseen, isometriseen ja konsentriseen vaiheeseen. Tyypillisesti lihaskuntoharjoittelu sisältää nämä kaikki vaiheet. Konsentrisessä vaiheessa liikkeen ja voiman suunta ovat samoja (esimerksi koukistus), isometrisessä vaiheessa tuotetaan staattista voimaa eli lihaksen pituus ei muutu. Eksentrisessä vaiheessa lihas jarruttaa liikettä eli liikkeen ja lihaksen tuottaman voiman suunnat ovat päinvastaiset.

Jutun videolla on esitelty Weelan käyttöä ja eksentrisen harjoittelun ylikuormitusta.

Lihastyön eri muotoja on tutkittu, ja on havaittu, että eksentrisessä vaiheessa lihas tuottaa enemmän voimaa kuin konsentrisessä tai isometrisessä vaiheessa. Eksentrinen harjoittelu on lisäksi lihaksen kehittymisen kannalta tehokkaampaa kuin muut lihastyön vaiheet. Konsentrisen lihastyön harjoittelumäärä vastaa vain noin 25-30% eksentrisen harjoittelun määrää. (Lähde)

Konsentrisen lihastyön harjoittelumäärä vastaa vain noin 25-30% eksentrisen harjoittelun määrää.

Eksentrinen lihastyö on tehokkaampaa kuin konsentrinen lihastyö ja se kuluttaa myös vähemmän energiaa. Vähemmällä työllä voidaan saada enemmän tuloksia, kun panostetaan eksentriseen harjoitteluun.  (Lähde). Eksentrinen lihastyö on vieläpä turvallisempaa kuin konsentrinen. Siksi sitä käytetäänkin tyypillisesti kuntoutuksessa. (lähde)

Kaikki tutkimukset puhuvat eksentrisen harjoittelun puolesta. On selvää, että se on tehokasta ja järkevää, mutta haasteena on, miten tehdä eksentristä harjoittelua järkevästi?

Käytännössä törmätään ongelmaan, kuinka rasittaa lihasta maksimaalisesti? Miten saadaan eksentriselle lihastyölle maksimaalinen rasitus, kun konsentrinen vaihe ei tuota niin paljon voimaa, kuin eksentrinen? Perinteisesti tarvitaan avustajaa nostamaan paino ylös, jotta voidaan tehdä rasittavasti eksentrinen lihastyö.

Weela on tiettävästi ainoa laite maailmassa, jossa eksentriselle ja konsentriselle lihastyölle voi säätää omat vastuksensa.

Weela on tiettävästi ainoa laite maailmassa, jossa eksentriselle ja konsentriselle lihastyölle voi säätää omat vastuksensa. Eli vetovaiheessa vastuksesi voidaan asettaa esimerkiksi 25 kg ja palautukseen 30 kg. Tämä mahdollistaa erityisen tehokkaan ja turvallisen harjoittelun, siten että lihakselle saadaan joka vaiheessa optimaalinen rasitus. Sen takia säästyy energiaa ja aikaa, ja saadaan aikaan hyviä tuloksia.

Tutustu ja pyydä ilmainen esittely Weelasta.

 

 

Weela laittaa oysilaiset liikkumaan

Uutinen on julkaistu Rantalakeudessa 6.4.2017

http://www.rantalakeus.fi/uutiset/weela-laittaa-oysilaiset-liikkumaan-6.703.223794.edf7c23c3f

Taukoliikuntaa tekemässä olevat röntgenhoitajat ovat tyytyväisiä siihen, että pienimuotoisesti liikuntaa voidaan tehdä työpäivän aikana.

KEMPELE Startup -yritys Welapro Oy:n Weela-kuntoi­lu­jär­jes­telmä on yksi ratkaisu Oulun ylio­pis­tol­lisen sairaalan työhy­vin­voinnin kehittämiseen.

Tavoitteena on muun muassa staattisen työn aiheuttamien terveys­hait­tojen poistaminen, fyysisesti raskaan, mutta yksipuolisen työn kuor­mit­ta­vuuden haittojen poistaminen, työmo­ti­vaa­tion parantaminen ja työyh­tei­söl­li­syyden lisäämisen. Oys on aloittanut Weelan kokeilun avohoi­to­ta­lossa ja lasten röntgenissä. Järjestelmän avulla työntekijät voivat tehdä lyhyitä taukojumppia sujuvasti päivän aikana.

– Niin tauko­lii­kun­nassa kuin kunto­lii­kun­nas­sakin on tärkeää, että tehtyjä harjoituksia ja harjoi­tus­määriä voidaan seurata sekä yhteisö- että yksilötasolla. Tämä tarjoaa työyhteisöjen sisällä ja välillä mahdol­li­suuden leik­ki­mie­li­seen kilpailuun ja muunlaiseen motivointiin. Liikunnan vaikutusten arvioinnissa seuran­ta­jär­jes­telmä on välttämätön. Tässä Weela eroaa esimerkiksi keppi- tai nauha-jump­pa­vä­li­neistä. Lisäksi on tärkeää, että harjoi­tu­soh­jelmat ovat valmiiksi ladattuina aina tarvittaessa helposti käytettävissä, ylilääkäri, dosentti Jaakko Niinimäki avohoitotalon röntgenistä perustelee järjes­tel­mä­han­kintaa.

Poik­keuk­sel­li­sena työpaik­ka­lii­kunnan muotona Weela lisää aktiivisuutta myös työpäivän aikana, ja se on suunniteltu liikuttamaan aktiivisten liikkujien lisäksi myös vapaa-ajallaan passiivisia ja vähemmän liikkuvia ihmisiä. Weelan avulla voi harjoituttaa kaikki lihasryhmät. Se mahdollistaa sekä lyhyet taukojumpat että pitkä­kes­toiset lihas­kun­to­har­joit­telut suurillakin vastuksilla. Laitteen lisäksi moti­vaat­to­rina toimii älypu­he­lin­so­vellus, jonka kautta voi tarkastella kunto-ohjelmaa, peilata harjoittelua tavoitteisiin ja seurata kehitystä.

– Panostus työhy­vin­voin­tiin nähdään usein kustannuksena, vaikka kyseessä on investointi, joka maksaa itsensä monin kerroin takaisin, toteaa Weela-järjestelmää valmistavan Welapro Oy:n toimi­tus­joh­taja Miikka Kurunlahti.

– Investointi näkyy muun muassa työn tehokkuuden paran­tun­tu­mi­sena, vähentyvinä sairaus­pois­sa­o­loina ja työpaikan ilmapiirin parantumisena, hän jatkaa.

Sairaalan henkilökunta koostuu monenlaisista ammat­ti­ryh­mistä, joiden fyysiset ja henkiset kuor­mit­ta­vuudet vaihtelevat suuresti, ja siten liikun­ta­jär­jes­tel­mältä vaaditaan joustavuutta, laajen­net­ta­vuutta sekä moni­puo­li­suutta niin, että se tukisi koko henkilökunnan jaksamista.

Weela – Kannettava ja kokonaisvaltainen kuntosali

Tämä blogin on kirjoittanut Riku Aalto ja se on julkaistu Trainer4Youn blogissa 25.4.2017 http://www.trainer4you.fi/blogi/weela-kannettava-ja-kokonaisvaltainen-kuntosali/

Mitä sanoisit kotikuntoilulaitteesta, joka mahdollistaa lähes kaikki kuntosalilaitteilla tehtävät harjoitusliikkeet? Anna kun arvaan. Kyseenalaistaisit laitteen mahdollistaman vastuksen? Tai mieltäisit laitteen suureksi, liikaan tilaa vieväksi rotiskoksi? Näin itsekin arvuuttelin, ennen kuin sain mahdollisuuden tutustua Weelaan – sähkövastuksella toimivaan, kannettavaan kuntosaliin.

Weela tarjoaa kuntosalin toiminnot, personal trainer –palveluita unohtamatta, yhdessä pienessä laitteessa. Itse harjoituslaite painaa 15 kiloa ja sisältää puisen alustalevyn sekä siihen integroidun, irrotettavan vastusputken. Alustalevy toimii samalla salkkumaisena, helposti kantamisen mahdollistavana ratkaisuna. Vastusputken voi myös irrottaa ja kantaa vaikkapa putkikassissa, jolloin alustalevy painaa noin 5 kiloa ja vastusputkikassi 10 kilon verran.

Kuljettaminen on siis helppoa ja vaivatonta, joten personal trainer voi viedä kannettavan kuntosalin sinne, missä treeniä ja ohjausta kaivataan: asiakkaan kotiin, asiakasyrityksen toimistolle, messuille… Oikeastaan minne vain, kunhan lattiatilaa on parin neliön verran ja laitteen saa kytkettyä sähköpistokkeeseen, tosin laite toimii myös akkukäyttöisenä. Weela on siis oiva ratkaisu myös pienen fysioterapiayrityksen, terveyskeskuksen ja keskussairaalan kuntoutuslaitteeksi tai vaikkapa yrityksen taukoliikuntavälineeksi, joka mahdollistaa samalla myös erilaiset liikuntaan liittyvät kisat sekä haasteet.

”Weela on huippuhankinta personal trainerille, joka tekee työtä myös asiakkaiden kotona sekä asiakasyritysten tiloissa”.

Vastusta sirosta ja hyvällä maulla muotoillusta laitteesta irtoaa 1-100 kiloa. Se mahdollistaa siis matalan kuormitustason kuntoutusliikkeet, mutta myös raskaat ja kokonaisvaltaiset voimaharjoitteet, kuten maastavedot, kyykyt ja soutu- sekä punnerrusliikkeet.

Taljatangon yhden käden D-kahvaan vaihtamalla Weela mahdollistaa myös vipunostot, kick backit, keskitetyt hauiskäännöt sekä muut eristävät lihaskuntoliikkeet. Taljamansetin avulla sen sijaan voidaan harjoittaa lonkan ojennukset, koukistukset, loitonnukset, lähennykset sekä pakaraliikkeet, toiminnallisia keskivartaloliikkeitä unohtamatta.

Tällä hetkellä Weela mahdollistaa alhaalta ylös ja taaksepäin suuntautuvat veto- sekä työntöliikkeet, mutta suunnitteilla oleva seinäteline lisää liikerepertuaaria entisestään: Sen avulla laite muuntautuu näppärästi myös ylätaljaksi, jolloin vetoliikkeet ylhäältä alaspäin monipuolistavat Weelaa entisestään.

”Weela ei kilpaile kuntosalien kanssa, vaan tarjoaa pikemminkin kynnystä madaltavan portaan, jonka kautta kuntosali voi olla seuraava askelma kohti parempaa toiminta- ja suorituskykyä.”

Weelaa ohjataan älykkäällä, mutta simppelillä kännykkäsovelluksella. Se sisältää valmiita treeniohjelmia, mutta myös vapaan harjoittelumahdollisuuden. Myös vastuksen säätäminen hoituu näppärästi sovelluksella. Älykäs ohjelma muistaa tehdyn harjoituksen, joten seuraavalla kerralla historiasta katsomalla löytyy helposti edellisen treenikerran kuormat. Se tekee treenistä nousujohteista ja mahdollistaa kehityksen seurannan. Toisin sanottuna softa toimii samalla myös toiminnallisena testiohjelmana.

Personal trainer –palvelut tulevat kuulumaan kiinteänä osana Weelan tulevaisuuteen. Laitemyynnin yhteydessä asiakkaille tarjotaan myös personal trainerin ohjauspalveluja. Näin ollen Weelan taukoliikuntavälineeksi ostanut yritys, kuntoutuslaitteeksi hommannut terveysasema tai kuntoiluvälineeksi investoinut yksityishenkilö eivät jää yksin, vaan saavat tietoa ja taitoja treeniensä tueksi.

”Weelan tarjoama sähkövastus on miellyttävä sekä turvallinen. Se vastustaa liikettä tasaisesti ja voidaan rajoittaa liikeradan tiettyyn vaiheeseen, esimerkiksi kuntoutusliikkeitä tehtäessä”.

Personal trainer saa Weelan hankkimalla kokonaisvaltaisen, kannettavan kuntokeskuksen, jonka hän voi kuljettaa sinne, missä asiakkaat ovat. Muutaman kympin kuukausittainen osa- tai leasing –erä maksaa nopeasti itsensä takaisin. Halutessaan personal trainer voi myös työllistyä Weelan kumppanina. Kannattaakin tulla tutustumaan Weelaan ja sen tarjoamiin yhteistyömahdollisuuksiin viimeistään 28.9. Helsingin Tennispalatsissa järjestettävään Training forum 2017 –tapahtumaan. Weela on yksi tapahtuman kumppaneista, jonka ständi löytyy Training forumin tapahtumatorilta. Lisäksi voit tutustua Weelan ominaisuuksiin seuraavan videon katsomalla.

Katso lisää